Ideja o ustanovitvi podjetja se je izoblikovala že v času študija na Fakulteti za strojništvo Maribor. Povod le te je bil več letno sodelovanje pri mednarodnem projektu Formula Student. Bistvo tega projekta je, da študenti sami s pomočjo mentorjev projektirajo, izdelajo, testirajo in na koncu tudi tekmujejo s formulo v slogu dirkalnika. Že med samim študijem sem svojo pot začel kot konstrukter v Razvojno tehnološkem centru zavoda za avtomobilsko industrijo (RTC) v Mariboru. V tem podjetju je potekal razvoj izdelkov za avtomobilsko industrijo. Iz te potrebe je nastala ideja o ustanovitvi podjetja, ki bi se ukvarjalo s proizvodnjo prototipov.

Leta 2007 se je ideja realizirala in ustanovljeno je bilo podjetje Fera avto d.o.o. Podjetje je sodelovalo z Razvojno tehnološkim centrom in kot produkt je nastal prototip športnega vozila Fera30. Nekaj let kasneje se je pojavila potreba po razvoju in predelavi posebnih vozil. Pričela so se redna naročila, zato sem se odločil, da se tudi sam preusmerim in zaposlim v tem podjetju. V tem času smo razvili in tudi izdelali kar nekaj produktov za domač in tuji trg. Aktivno sodelujemo s podjetji iz Slovenije in tujine.


Leta 2014 smo se zaradi širitve poslovne dejavnosti in prostorske stiske odločili, da izvedemo investicijo v nov poslovno proizvodni objekt, kjer bo v pritličju potekal proizvodni proces, v nadstropju pa bodo skladiščni prostori in pisarne.


Danes se v podjetju ukvarjamo z razvojem, izdelavo, predelavo, nadgradnjo in homologacijo vseh vrst vozil, stroje, naprav in izdelkov. Prav tako imamo dobro opremljen strojni park, za strojno obdelavo kovin. V sodelovanju s partnerji izdelujemo tudi kovinske konstrukcije, nadstrešnice, terase in vse vrste vrat ter plastične izdelke iz poliestra in raznih plastik.


Vizija podjetja Fera avto d.o.o. je postati eden pomembnejših partnerjev na področju razvoja. S svojimi aktivnostmi bomo izdelovali visokokakovostne proizvode, ki bodo cenovno konkurenčni, s tem pa bomo zadovoljili pričakovanja naših naročnikov.


OSNOVNI PODATKI PODJETJA

NAZIV: Fera avto, trgovina, proizvodnja in storitve, d.o.o.

NASLOV: Gaj nad Mariborom 31

POŠTA: 2201 Zgornja Kungota - SI

PROIZVODNA ENOTA

NAZIV: Fera avto, trgovina, proizvodnja in storitve, d.o.o.

NASLOV: Pesniški dvor

POŠTA: 2211 Pesnica pri Mariboru - SI

DAVČNA ŠTEVILKA: SI66525802

MATIČNA ŠTEVILKA: 2287625000

TRANSKACIJSKI RAČUN: IBAN SI56 0451 5000 1351 233 (Nova KBM)

IBAN SI56 6100 0000 8825 213 (Delavska hranilnica d.d.)Fera avto d.o.o.

Gaj nad Mariborom 31

2201 Zgornja Kungota

Tel.: +386 31 397 720

e-pošta: primoz.kocbek@feraavto.si