RAZVOJ – KONSTRUIRANJE IN IZDELAVA 3D MODELOV

Po ideji z delnim razvojem s pomočjo 3D tehnike programa Creo izdelamo model za željen prototip, nadgradnjo, konstrukcijo, opremo,... s katerim se preizkusi funkcionalnost in vizualni izgled izdelka lahko pa je to tudi končni izdelek. Prav tako izdelamo vso tehnično in tehnološko dokumentacijo ter tehnologijo izdelave izdelka. Če bo izdelek temeljil na masovni proizvodnji razvijemo orodja, ki so potrebna za serijsko proizvodjnjo. Po potrebi izdelek tudi uvedemo v proizvodnjo.


GALERIJA SLIK

IZDELAVA PROTOTIPOV

Izdelava prototipa je lahko plod razvoja ali ideje. Cilj izdelave je ugotavljanje zadovoljivosti, funkcionalnosti in vizualizacije izdelka ter njegove pomanjkljivosti. Določene pomanjkljivosti se odpravijo med samo izdelavo, ostale pa pri nadaljnem razvoju ali izdelavi.


GALERIJA SLIK

VARILNA ORODJA IN PRIPRAVE ZA PROIZVODNJO

Razvijamo, konstruiramo, modeliramo in izdelamo varilna orodja in priprave za maloserijsko ali serijsko proizvodnjo. Skupaj s tehnologijo jih uvedemo v delovni proces.


GALERIJA SLIK

PREDELAVE VOZIL

Predelujemo različna vozila za različne namene. Prevoz oseb, počitniška vozila, mobilne trgovine, knjižnice in delavnice, pogrebna vozila, lažja gasilska vozila, vozila prilagojena za prevoz ljudi s posebnimi potrebami,… Izdelujemo tudi nadgradnje na vse tipe podvozij. Avtovleke, vlačilci,… Prav tako obnovimo staro vozilo, katerega nadgradimo z željeno nadgradnjo in mu po potrebi spremenimo namembnost. Izvajamo tudi nadgradnje vozil z luksuzno opremo. Vso opremo strokovno vgradimo in uredimo potrebno homologacijo.


GALERIJA SLIK

IZDELAVA MODELOV IN KALUPOV NA 5 OSNEM CNC STROJU

Modeliramo in izdelujemo kalupe za potrebe prototipne in serijske proizvodnje. Za modeliranje uporabljamo program Creo. Iz modela naredimo program za CNC strojno obdelavo. Za samo izdelavo uporabljamo 5 osni CNC stroj. Materiali iz katerih izdelujemo izdelke so les, aluminij, stiropor, poliuretan, mediapan,… Izdelki se lahko uporabljajo, kot končni izdelek (razna orodja) ali kot pripomoček za nadaljno proizvodnjo (livarstvo).


GALERIJA SLIK

IZDELAVA IN POPRAVILO PLASTIČNIH IN KOMPOZITNIH DELOV

Na osnovi modela izdelamo orodje za izdelavo novega plastičnega dela. Orodje izdelamo tudi iz že obstoječega izdelka. Prav tako popravimo poškodovan plastični kompozitni del.


GALERIJA SLIK

STROJNA OBDELAVA

Struženje, rezkanje, varjenje, razrez in upogib materiala.


GALERIJA SLIK

OSTALO

•  Vgradnja dodatne opreme v vozila (parkirni senzorji, klimatske naprave, dodatni grelniki, strešne lopute, zracniki, zašcita tovornega prostora, blendiranje stekel, pregradne stene, spalne kabine, navigacijski sistemi, vzvratne kamere, nadzorni sistemi, ozvocenje,...),
•  napisi in poslikave vozil
•  obnova poškodovanih in starih vozil,
•  restavriranje starih vozil, strojev in opreme,
•  vulkanizerska dejavnost.

GALERIJA SLIKFera avto d.o.o.

Gaj nad Mariborom 31

2201 Zgornja Kungota

Tel.: +386 31 397 720

e-pošta: primoz.kocbek@feraavto.si