Ideja o podjetju se je izoblikovala že v času študija

Ideja o ustanovitvi podjetja se je izoblikovala že v času študija na Fakulteti za strojništvo Maribor v okviru večletnega sodelovanja pri mednarodnem projektu Formula Student, kjer študentje s pomočjo mentorjev projektirajo, izdelajo, testirajo in na koncu tudi tekmujejo s formulo v slogu dirkalnika.

V svoji prvi službi kot konstrukter v podjetju, kjer je potekal razvoj komponent, izdelkov, pripomočkov in naprav predvsem za avtomobilsko industrijo, sem kot veliko pomankljivost opazil, da v podjetju poteka zgolj inženiring, brez izdelave prototipov in končnih produktov. Tako se je ideja o ustanovitvi podjetja prelevila v resničnost.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2007 v Mariboru

Podjetje Fera Avto, d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2007, s sedežem v Mariboru. Osnovna dejavnost je bila izdelovanje prototipov v sodelovanju z Razvojno tehnološkim centrom. Kot prvi produkt sodelovanja je bil izdelan prototip športnega vozila Fera30.

Tri leta kasneje se je pojavila nova tržna niša in sicer potreba po razvoju in predelavi posebnih vozil. Med prvimi predelavami sta bili predelava specialnega pogrebnega vozila in predelava kombiniranega vozila v potujočo knjižnico.

Sledili smo potrebam trga in začeli rasti kot podjetje

Pridobili smo prvo naročilo za razvoj in izdelavo specialnega vozila za pogrebne namene. Kupec je zahteval individualno rešitev, ki je na trgu ni našel. Z našo rešitvijo je bil zelo zadovoljen, kar je prineslo nova naročila. Povečano povpraševanje in redna naročila so podjetju prinesla dobre poslovne rezultate.

Leta 2014 smo se zaradi širitve poslovne dejavnosti in prostorske stiske odločili, da investiramo v nov poslovno proizvodni objekt, kjer bo v pritličju potekal proizvodni proces, v nadstropju pa bodo skladiščni prostori in pisarne. Investicijo smo uspešno izpeljali.

Razširili smo dejavnost in se neprestano izboljšujemo

Danes se ukvarjamo z razvojem, izdelavo, predelavo, nadgradnjo in homologacijo vseh vrst vozil, strojev, naprav in izdelkov. Razvijamo tudi orodja za serijsko proizvodnjo in jih skupaj s tehnologijo uvedemo v delovni proces. Prav tako imamo dobro opremljen lasten strojni park, ki nam zagotavlja kakovostno izdelavo.Neprestano skrbimo, da je podjetje konkurenčno, s stalnimi izboljšavami, inovacijami, z zmanjševanjem stroškov, z dvigovanjem kakovosti ter z izboljševanjem poslovanja podjetja v celoti, povečujemo učinkovitost podjetja, izboljšujemo procese ter ključne lastnosti izdelkov in zmanjšujemo vpliv naše proizvodnje na okolje.

Dosegamo stabilno rast in sledimo viziji

V podjetju dosegamo stabilno rast. Povečujemo prihodke in število zaposlenih, širimo mrežo naročnikov in smo v veliki meri prisotni na globalnem trgu. Naročniki nam vedno znova potrjujejo, da smo zanesljiv in zaupanja vreden partner.

Vizija podjetja Fera avto d.o.o. je postati eden pomembnejših partnerjev na področju raziskav in razvoja. S svojimi aktivnostmi bomo izdelovali visokokakovostne proizvode, ki bodo cenovno konkurenčni, s tem pa bomo zadovoljili pričakovanja naših naročnikov.

Nič ni nemogoče!

Se vam poraja ideja, ki jo želite realizirat?